redactionele illustratie

redactionele illustratie

Tijdens het semester Visual education & Visual journalism van mijn studie zijn we aan de slag gegaan met het maken van beeld bij nieuwsartikelen. Zo ook voor het artikel ‘hondenweer, motregen, spreeuwenwolken’. Uit het artikel blijkt dat dieren zich hebben aangepast aan bepaalde weersomstandigheden. In het artikel worden dan ook drie weersomstandigheden behandeld; regen, wind en zon. Hierbij worden voorbeelden van dieren gegeven en hoe zij omgaan met dit weer. Wat mij opviel was dat mensen iets nodig hebben om zich te beschermen tegen het weer. Denk aan een paraplu of zonnebrand, terwijl dieren zich al hebben aangepast. Daarom heb ik voor dit artikel drie dieren geïllustreerde en geanimeerd die de mens beschermen tegen de weersomstandigheden waar zij zich op aangepast hebben. Tijdens dit proces heb ik een leuke nieuwe stijl uitgeprobeerd en ontdekt.

 

Datum: 14 juni 2023

adam

adam

In het semester Visual education en Visual journalism tijdens mijn studie kregen wij in opdracht van Nationaal Monument Kamp Vught een biografie toegewezen van een slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog. In duo’s mochten wij dit verhaal gaan vertellen in de vorm van een animatie. Wij hebben het verhaal van Adam Szczerkowski toegewezen gekregen. Een Poolse soldaat die wegens verboden contact met een Duitse vrouw naar kamp Buchenwald werd gebracht. Daar is hij onterecht en onschuldig geëxecuteerd voor de misdaden van een ander. Een zeer heftig verhaal waar wij helemaal ingedoken zijn. Tijdens deze productie van 15 weken lag de focus lang op het uitwerken van het verhaal en het recht doen aan Adam. We ontwikkelde een verhaal waarin Adam zoekt naar zijn identiteit, deze kwijtraakt en daarna weer terugvindt. Hierna heb ik me gefocust op het uitwerken van de achtergronden en de animaties in After Effects. Mijn partner heeft de frame by frame animatie gemaakt. Samen zijn we tot bovenstaand eindresultaat gekomen.

 

Datum: 12 juni 2023

Samenwerking: Michelle Bonouvrié

Voice-over: Frederik Haiber

Boektrailer

Boektrailer

Tijdens het studieproject boek in beeld heb ik een boektrailer gemaakt voor het iconische kinderboek de brief voor de koning. Deze animatie heb ik gemaakt als cut-out animatie in After Effects. Ik wilde graag een analoog effect creëren. Ik heb er daarom voor gekozen om te experimenteren met een papier textuur. Daarnaast heb ik de illustraties voorzien van een witte rand, wat een paper cut-out effect geeft. De drop shadow zorgde ervoor dat het stop-motion idee helemaal compleet was. Ik ben daarom ook erg trots op dit eindresultaat en met een super beoordeling van mijn docenten ga ik met trots het nieuwe semester in!

 

Datum: 24 januari 2023

Animatie BAM

bam animatie

Voor Koninklijke BAM Groep heb ik een animatie mogen ontwikkelen. Deze animatie heeft als doel het informeren van de BAM medewerkers over een nieuw intern proces genaamd FUUR; Flexplein Uniforme Uren Registratie. Dit project heeft 8 maanden gelopen en heeft geleid tot dit mooie eindresultaat.

 

Datum: 19 mei 2022