Youthu

De gemeente ’s-Hertogenbosch stelde ons de volgende vraag: “Hoe ziet sociaal contact er uit in het ’s-Hertogenbosch van de toekomst? Hoe ontmoeten mensen elkaar?”

 

Wij hebben een systeem met bijbehorende applicatie ontworpen die mensen met dezelfde interesses bij elkaar brengt in ’s-Hertogenbosch. Je maakt een account aan waarin je jouw persoonlijke voorkeuren invoert. Met je telefoon op zak ga je vervolgens naar één van de bijbehorende access points (die eruit zien als een licht futuristische versie van de lantaarnpalen in de stad) die zich op verschillende plekken in ’s-Hertogenbosch bevinden. De access points zijn op vooraf afgesproken momenten open, zodat er groepen mensen op dezelfde tijd en plaats samenkomen. Op basis van jouw voorkeuren, koppelt de lantaarnpaal jou met een medegebruiker. Het systeem zal een locatie kiezen bij jou in de buurt waar jullie het allebei naar jullie zin zullen hebben. Op één van de telefoons zal een routebeschrijving te voorschijn komen in de vorm van een kompas. Volg de route en leer elkaar onderweg kennen. Zo maak je de drempel lager om mensen te ontmoeten en de bourgondische elementen van ’s-Hertogenbosch te verkennen, en tegelijkertijd laat je aan de inwoners zien wat voor mooie dingen data teweeg kan brengen.

Zelf de app uitproberen? Klik dan op de onderstaande link:

https://xd.adobe.com/view/3d1429f7-37e6-43a2-460a-988889c69dd2-4b25/?fullscreen

Hieronder (links) is een overzicht van de interactie met de lantaarnpalen te zien. Daarnaast (rechts) is een video te zien waarin wordt verteld wat het concept van Youthu inhoudt.

Datum: 31 maart 2020

Groepsleden: Marieke Beks, Eva Burg, Tom van Endert en Marijke Nijhof

Design: Marijke Nijhof

Animatie: Tom van Endert