kerstkaart

kerstkaart

Dit jaar heb ik twee kerstkaarten geïllustreerd. De kaarten zijn minimalistisch en stijlvol. Natuurlijk ook super leuk om een eigen kaartje te versturen naar vrienden en familie.

 

Datum: 25 december 2023

portret diesel

portret diesel

Voor René en Ellen heb ik een portretje gemaakt van hun lieve hond Diesel. Helaas is Diesel overleden. Het bied daarom troost om af en toe naar dit mooie portretje van hun vrolijke vriendinnetje te kijken. Diesel had altijd een staartje in haar haren. Ik vind het leuk om dit soort details terug te brengen in mijn illustraties. Hopelijk hebben René en Ellen hier nog lang plezier van!

 

Datum: 20 november 2023

Geboortekaartje Otis

GEBOORTEKAARTJE OTIS

Een jaar geleden heb ik voor Ben en Fenki hun trouwkaartje ontworpen. Ik heb het avontuurlijke stel toen op een wereldbol geïllustreerd. Nu kreeg ik de eer om voor hun eerste kindje Otis het geboortekaartje te illustreren. Wederom op de wereldbol. Super leuk dat ik dit bijzondere kaartje voor hen mocht illustreren.

 

Datum: 24 oktober 2023

Portret Puk

PORTRET PUK

Voor de verjaardag van de vrolijke en eigenwijze beagle Puk heb ik dit leuke portretje gemaakt van het feestvarken.

 

Datum: 3 oktober 2023

Portretje Floris

PORTRETJE FLORIS

Voor de geboorte van kleine Floris heb ik een portretje van hem en zijn trotse ouders geïllustreerd. Hier waren ze ontzettend blij mee!

 

Datum: 14 september 2023

Portret Juultje & Pip

Portret Juultje & Pip

Trotse opa wilde zijn kleindochter Juultje een persoonlijk portretje van haar en haar hondje en beste vriendje Pip cadeau geven voor haar verjaardag. Aan mij de eer om dit leuke portretje te illustreren. Dat heeft geresulteerd in dit schattige portretje.

 

Datum 17 juli 2023

redactionele illustratie

redactionele illustratie

Tijdens het semester Visual education & Visual journalism van mijn studie zijn we aan de slag gegaan met het maken van beeld bij nieuwsartikelen. Zo ook voor het artikel ‘hondenweer, motregen, spreeuwenwolken’. Uit het artikel blijkt dat dieren zich hebben aangepast aan bepaalde weersomstandigheden. In het artikel worden dan ook drie weersomstandigheden behandeld; regen, wind en zon. Hierbij worden voorbeelden van dieren gegeven en hoe zij omgaan met dit weer. Wat mij opviel was dat mensen iets nodig hebben om zich te beschermen tegen het weer. Denk aan een paraplu of zonnebrand, terwijl dieren zich al hebben aangepast. Daarom heb ik voor dit artikel drie dieren geïllustreerde en geanimeerd die de mens beschermen tegen de weersomstandigheden waar zij zich op aangepast hebben. Tijdens dit proces heb ik een leuke nieuwe stijl uitgeprobeerd en ontdekt.

 

Datum: 14 juni 2023

Infographic Kamp Vught

Infographic kamp Vught

Tijdens het blok Visual Journalism & Visual Education in mijn studie zijn wij aan de slag gegaan met een heftig onderwerp. Van Nationaal Monument Kamp Vught kregen wij de opdracht om een infographic te maken over een bepaald onderwerp. Ik kreeg de volgende vraag: ‘Welke sanitaire voorzieningen hadden de gevangenen in Kamp Vught?’ Deze vraag moest beantwoord worden in de vorm van een infographic voor een jonge doelgroep van 9 tot 12 jaar. Ik heb er voor gekozen om de sanitaire voorzieningen vooral illustratief te laten zien en met tekst te verduidelijken.

 

Datum: 2 maart 2023

Portretje Sofia

Portretje Sofia

Wat is er leuker dan een persoonlijk kraamcadeautje? Tante Kirsten verraste de kersverse nieuwe ouders Falco en Benthe met dit unieke en persoonlijke cadeautje voor de geboorte van hun eerste kindje Sofia. Ik mocht dit leuke portretje voor ze maken.

 

Datum: 13 februari 2023

Kaartspel

Kaartspel

Tijdens het studieproject boek in beeld kregen wij de mogelijkheid om een vrije opdracht in te vullen. Dit moest wel een link hebben met het boek de brief voor de koning. Ik heb ervoor gekozen om een traditioneel kaartspel te maken. Het boek is hier zeer geschikt voor aangezien het vol zit met koninkrijken, ridders, koningen en koninginnen. Daarom heb ik de welbekende koninkrijken Dagonaut, Unauwen en Evielan gekoppeld aan een symbool van het kaartspel. Ook de tolheer en tolvrouw hebben een symbool gekregen. In deze opdracht wilde ik me vooral focussen op karakter design. Daarnaast stond het maken van een fysiek (kaart)spel nog hoog op mijn bucket-list. Ontzettend leuk daarom dat ik de kans heb gekregen tijdens mijn studie om dit te realiseren!

 

Datum: 24 januari 2023