Portret Juultje & Pip

Portret Juultje & Pip

Trotse opa wilde zijn kleindochter Juultje een persoonlijk portretje van haar en haar hondje en beste vriendje Pip cadeau geven voor haar verjaardag. Aan mij de eer om dit leuke portretje te illustreren. Dat heeft geresulteerd in dit schattige portretje.

 

Datum 17 juli 2023

redactionele illustratie

redactionele illustratie

Tijdens het semester Visual education & Visual journalism van mijn studie zijn we aan de slag gegaan met het maken van beeld bij nieuwsartikelen. Zo ook voor het artikel ‘hondenweer, motregen, spreeuwenwolken’. Uit het artikel blijkt dat dieren zich hebben aangepast aan bepaalde weersomstandigheden. In het artikel worden dan ook drie weersomstandigheden behandeld; regen, wind en zon. Hierbij worden voorbeelden van dieren gegeven en hoe zij omgaan met dit weer. Wat mij opviel was dat mensen iets nodig hebben om zich te beschermen tegen het weer. Denk aan een paraplu of zonnebrand, terwijl dieren zich al hebben aangepast. Daarom heb ik voor dit artikel drie dieren geïllustreerde en geanimeerd die de mens beschermen tegen de weersomstandigheden waar zij zich op aangepast hebben. Tijdens dit proces heb ik een leuke nieuwe stijl uitgeprobeerd en ontdekt.

 

Datum: 14 juni 2023

Verhuiskaart

Verhuiskaart

Je eerste eigen huis, dat is een moment dat je met vrienden en familie wil delen. Voor Frederiek mocht ik haar verhuiskaartje ontwerpen en illustreren. Deze leuke illustratie bevat haar nieuwe meubels en binnenin is een Bossche Bol terug te vinden. Zo is een uniek en persoonlijk kaartje ontstaan.

 

Datum: 13 mei 2023

Infographic Kamp Vught

Infographic kamp Vught

Tijdens het blok Visual Journalism & Visual Education in mijn studie zijn wij aan de slag gegaan met een heftig onderwerp. Van Nationaal Monument Kamp Vught kregen wij de opdracht om een infographic te maken over een bepaald onderwerp. Ik kreeg de volgende vraag: ‘Welke sanitaire voorzieningen hadden de gevangenen in Kamp Vught?’ Deze vraag moest beantwoord worden in de vorm van een infographic voor een jonge doelgroep van 9 tot 12 jaar. Ik heb er voor gekozen om de sanitaire voorzieningen vooral illustratief te laten zien en met tekst te verduidelijken.

 

Datum: 2 maart 2023

Portretje Sofia

Portretje Sofia

Wat is er leuker dan een persoonlijk kraamcadeautje? Tante Kirsten verraste de kersverse nieuwe ouders Falco en Benthe met dit unieke en persoonlijke cadeautje voor de geboorte van hun eerste kindje Sofia. Ik mocht dit leuke portretje voor ze maken.

 

Datum: 13 februari 2023

Uitbreiding portret

uitbreiding portret

In 2020 heb ik een persoonlijk portret gemaak van Anne en haar hond Pip. Inmiddels gaat Anne samenwonen met Wessel en bestaat hun gezinnetje uit Wessel, Anne, hond Pip en hond Lance. Daarom heb ik de vraag gekregen om het portretje van Anne uit te breiden met Wessel en Lance. Deze leuke, persoonlijke illustratie komt in hun nieuwe, eigen huisje te hangen. Heel leuk natuurlijk!

 

Datum: 2 februari 2023

Kaartspel

Kaartspel

Tijdens het studieproject boek in beeld kregen wij de mogelijkheid om een vrije opdracht in te vullen. Dit moest wel een link hebben met het boek de brief voor de koning. Ik heb ervoor gekozen om een traditioneel kaartspel te maken. Het boek is hier zeer geschikt voor aangezien het vol zit met koninkrijken, ridders, koningen en koninginnen. Daarom heb ik de welbekende koninkrijken Dagonaut, Unauwen en Evielan gekoppeld aan een symbool van het kaartspel. Ook de tolheer en tolvrouw hebben een symbool gekregen. In deze opdracht wilde ik me vooral focussen op karakter design. Daarnaast stond het maken van een fysiek (kaart)spel nog hoog op mijn bucket-list. Ontzettend leuk daarom dat ik de kans heb gekregen tijdens mijn studie om dit te realiseren!

 

Datum: 24 januari 2023

Boektrailer

Boektrailer

Tijdens het studieproject boek in beeld heb ik een boektrailer gemaakt voor het iconische kinderboek de brief voor de koning. Deze animatie heb ik gemaakt als cut-out animatie in After Effects. Ik wilde graag een analoog effect creëren. Ik heb er daarom voor gekozen om te experimenteren met een papier textuur. Daarnaast heb ik de illustraties voorzien van een witte rand, wat een paper cut-out effect geeft. De drop shadow zorgde ervoor dat het stop-motion idee helemaal compleet was. Ik ben daarom ook erg trots op dit eindresultaat en met een super beoordeling van mijn docenten ga ik met trots het nieuwe semester in!

 

Datum: 24 januari 2023

Boekcover

Boekcover

Voor het studieproject boek in beeld heb ik van het iconische kinderboek de brief voor de koning een nieuwe kaft ontworpen. Graag wilde ik dat de cover minimalistisch zou worden maar tevens ook de doelgroep aan zou spreken. Na lang experimenteren ben ik op deze definitieve versie uitgekomen. Een leuke boekcover waar ik erg trots op ben!

 

Datum: 24 januari 2023

Persoonlijk portret

Persoonlijk portret

Jolanda, interieur adviseur, wilde graag een persoonlijke illustratie. Deze illustratie moest dienen als nieuwjaarswens voor haar werkrelaties. Daarnaast moest deze ook geschikt zijn voor haar social media. Wat ontzettend leuk dat ik deze illustratie voor haar heb mogen maken!

 

Datum: 31 december 2022